در جریان شصت و پنجمین نشست کمیسیون مقام زن، شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، در رایگیری خود جمهوری اسلامی ایران را برای یک دورە ٤سالە(٢٠٢٢ تا ٢٠٢٦) بعنوان عضو نهاد حقوق زنان سازمان ملل انتخاب کرد. نهادی بیندولتی، که هدف آن ارتقای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان است.
علیرغم تبعیض جنسیتی فاحش در نظام جمهوری اسلامی ایران علیه زنان چه در قانون و چه در عمل، رتبه بالای این سیستم در شکاف جنسیتی، قوانین زنستیز، نابرابری در تمامی حوزهها، فلاکت، سرکوب و اعدام زنان، دستهبندی زنان به شهروندان درجه دو وچند و همچنین سرکوب ساختاری و مضاعف علیه اقلیتهای اتنیکی و مذهبی زنان در ایران، نه تنها باید پرسید چرا سازمان ملل منفورترین کشور دنیا علیه زنان را بعنوان ضابط برابری جنسیتی در دنیا انتخاب کردە، بلکه باید عملکرد این سازمان بینالمللی برای معامله و حراج حقوق زنان در سطح دنیا و مشروعیت بخشیدن به کشورهای ضدزن، محکوم و به چالش کشیده شود.
اینکه در سازمان ملل از یک کشور زنستیز و قرونوسطایی که حتی به “کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان” این سازمان نپیوسته و اعتنایی ندارد؛ برای نظارت بر برابری جنسیتی در دنیا دعوت به عمل آید و انتخاب شود یک عقبگرد کامل علیه زنان در سطح دنیا و یک رسوایی بزرگ سیاسی است.
رسوایی سیاسی که نشان میدهد، سازمان ملل و کشورهایی که به این انتخاب “آری” گفتهاند؛ به بدترین ساختار ضدزن در دنیا مشروعیت بخشیده و بهجای آنکه عملکرد این حکومت در این سازمان مورد پیگیری قرار گیرد و محکوم شود، کمک میکند این حاکمیت ضدانسان و زن بیشتر نفس بکشد و سرکوب و تبعیض علیه زنان در ایران ادامه یابد.
مرکز زنان کردستان ایران، به عنوان زنان بخشی از جامعه ایران که ازسوی نظام جمهوری اسلامی با سرکوب مضاعف و ستم سیستماتیک اتینیکی، جنسیتی و مذهبی روبروست، نه تنها این عضویت را بهرسمیت نشناخته و خواهان برکناری آنست، بلکه اعتراض و محکومیت به این انتخاب تحقیرآمیز را مسولیت خود میداندو خواهان پاسخگوشدن سازمان ملل متحدو کشورهایست که به این انتخاب رای مثبت داده و میلیونها زن قربانی تبعیض جنسیتی در ایران و جهان را فدای معاملات سیاسی خود کردهاند.
همچنین مرکز زنان کردستان ایران از تمامی نهادها و سازمانهای حقوق زنان و حقوقبشری میخواهد به این اعتراض پیویسته و این انتخاب ننگین را برای سازمان ملل و کشورهای که به آن رای مثبت دادهاند، از جمله ٤ کشور اروپایی مدافع حقوق بشر، در سطح دنیا هزینهدار کند.
ما صراحتا ضمن محکومیت قاطعانه و شرمآور این انتخاب برای تمام زنان جهان و ایران، خواهان لغو فوری “این روز سیاه حقوق بشر و حقوق زنان” هستیم که انتخاب سیاه سازمان ملل متحد بودە است.
مرکز زنان کردستان ایران
٢٣ آپریل ٢٠٢١ میلادی
٣ اردیبهشت ١٤٠٠ شمسی
سازمانهای متشکل مرکز زنان کردستان ایران:
_ اتحادیه زنان دمکرات کردستان ایران
_ سازمان زنان خبات کردستان ایران
_ سازمان زنان کردستان ایران
_ اتحادیه زنان دمکرات کردستان
_ سازمان آسوی زن کورد