مردم مبارز و بهستوه آمدهی کردستان!
نیروها و جریانهای سیاسی کردستانی و ایرانی!
چهل سال است که جمهوری اسلامی ایران در تمامی عرصهها (سیاسی، نظامی، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی) جنگ پایان ناپذیری را بر خلق کرد در کردستان ایران تحمیل کرده است. رژیم بهمنظور کسب موفقیت در این جنگ و سرکوب خلق کرد از کلیهی ابزارهای خشونت بهره جسته و کوشیده است از طریق دم و دستگاههای سرکوبگر خویش زندگی مردم کردستان را در تمامی زمینهها تحت نظارت و کنترل خود درآورد، اما طی چهل سال اخیر علیرغم نابرابر بودن این جنگ، مردم کردستان با تمام توان خویش در مقابل این رژیم ایستادگی کرده و در مبارزات و حقطلبی خویش راسخ و استوار بوده است. در رویارویی با حاکمیت جمهوری اسلامی، احزاب کردستان ایران از طریق نیروی پیشمرگ و تشکیلات داخل کشور و نیز حمایت و قبول مسئولیت مردم میهنپرست و فعالان سیاسی کرد در کردستان ایران به مقابله با سیاستهای جمهوری اسلامی برخاستهاند و در این راه هزاران تن از پیشمرگان و اعضای احزاب و مردم عادی کردستان به شهادت رسیده و خونشان به ناحق بر زمین ریخته شده است.
لیکن علیرغم همهی این رویاروییها و قربانیها، همواره این خلاء احساس شده که جنبش خلق کرد در کردستان ایران در دفاع و مقابله علیه حاکمیت جمهوری اسلامی متحد و هماهنگ نبوده است و این امر نقطهضعفی برای جنبش مشروع خلق کرد بهشمار میرود. با این وجود طی سالهای اخیر تلاش بهعمل آمده تا از طریق گردآمدن احزاب کردستان ایران حول پلاتفرمی که اکثریت مردم کردستان را نمایندگی کند، جبهه یا ائتلافی تشکیل گردید و این خلاء را در مبارزه علیه جمهوری اسلامی پر نماید، اما به دلایل گوناگون این همپیمانی تحقق پیدا نکرد. بدیهی است احزاب حاضر در عرصهی مبارزهی کردستان ایران هر کدام به نوبهی خود از تحقق این هدف یعنی تشکیل یک ائتلاف فعال، غفلت نورزیده و در راه آن تلاش کردهاند، تا آنکه در روز 19 دیماه 1396 خورشیدی (٩/1/2018 )میلادی پس از چند جلسهی مشترک با حضور دو یا چند جریان بر سر تشکیل مرکزی بهمنظور سازماندهی همکاری میان احزاب توافق بهعمل آمد و روز سیام دیماه سال 1396 خورشیدی(٢٠ی ژانویە ٢٠١٨) این مرکز اعلام موجودیت کرده و کار خود را رسمأ آغاز کرد.
حال یکسال از تشکیل این مرکز میگذرد و در مدت این یکسال مرکز مزبور کوشیده پل ارتباطیای میان احزاب کردستان ایران باشد و کار و فعالیتش را بر روند پیشرفت مبارزهی حقطلبانهی کردستان ایران تأثیرگذار باشد.
اهمیت مرکز همکاری احزاب کردستان ایران را میتوان از چند جنبه مورد ارزیابی قرار داد:
نخست، این مرکز در شرایطی تأسیس گردید که بدلیل اوضاع سیاسی منطقه، مدت مدیدی است که عرصهی مبارزه بر تشکیلات علنی و رهبری احزاب کردستان ایران تنگ شده و این محدودیت بهعلت سیاست انحصارطلبانهی جمهوری اسلامی در منطقه هر روز بیش از پیش احساس میشود و از طرف دیگر شاید بنا به دلایلی هیچ کدام از احزاب نتوانستهاند به تنهایی به مقابله با سیاستها، برنامهها و توطئههای جمهوری اسلامی برخیزند.
دوم، وجود چنین مرکزی در شرایطی ضرورت یافت که ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی بدلیل سیاستهای ضدخلقی در داخل کشور و سیاستهای خصمانهاش در ارتباط با کشورهای همسایه تحت لوای صدور انقلاب اسلامی و دخالت در امور داخلی این کشورها به معضل بزرگی برای خلقهای ایران و نظم جهانی بدل گشته است. طی دو سال اخیر نارضایتی و تظاهرات در داخل ایران گسترش فزونتری یافته است، به نحوی که در این اعتراضات شعارهای مردم بهستوه آمدهی ایران خط قرمزهای نظام جمهوری اسلامی را درنوردیده و ”مرگ بر رهبر” و ”سرنگون باد جمهوری اسلامی” در کلیهی تظاهرات بهگوش میرسد. پس از گذشت یکسال از تظاهرات و اعتراضات خلقهای ایران، مشاهده میکنیم که اوضاع به زیان حکمرانان جمهوری اسلامی و به سود خلقهای ایران است و هر روز شمار بیشتری از اقشار و طبقات جامعهی ایران نظیر کارگران، دانشجویان، زنان، معلمان و مردم عادی جهت احقاق حقوق خویش به خیابانها ریخته و با سردادن شعار علیه حاکمیت نارضایتی خود را ابراز میدارند.
علاوه بر نارضایتی خلقهای ایران خود رژیم نیز در درون خویش دچار بحران گشته و طی یک سال گذشته جناحهای درون رژیم بیش از هر زمانی در برابر یکدیگر صفآرایی کرده و عملکردهای زشت و ناپسند یکدیگر را که طی چهل سال گذشته نسبت به خلقهای ایران و ثروت و سامان این کشور انجام دادهاند، افشا میکنند. علیرغم اوضاع نابسامان ایران، سیاست گسترش نفوذ و دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه و پافشاری بر دستیابی به سلاحهای کشتار جمعی و عدم پایبندی به پیماننامهها و توافقنامههای بینالمللی و نقض حقوق بشر، ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی را در تنگنای بزرگی قرار داده که احتمالأ نتواند بهسادگی از آن رهایی یابد. در چنین شرایطی جهت به مقصود رساندن جنبش حقطلبانهی مردم کردستان ضرورت یک اتحاد و همپیمانی کردستانی بیش از گذشته خود را نشان میدهد.
بر این اساس مرکز همکاری احزاب کردستان ایران طی مدت یک سال گذشته توانسته است موانع بسیاری را از سر راه خود بردارد و با تصویب اساسنامه و رئوس کلی و موضعگیری در رابطه با رویدادهایی که در ایران و بهویژه کردستان روی میدهند _بهعنوان نمونه فراخوان جهت امداد رسانی به مردم زلزلهزدهی منطقهی کرماشان، اعتراض به اعدامهای سیاسی، کشتار کولبران، اقدامات تروریستی جمهوری اسلامی و…_ خود را بهعنوان یک کاراکتر عرصهی مبارزه علیه جمهوری اسلامی در کردستان ایران نشان دهد و به نقطهی امید دلسوزان اتحاد و همبستگی احزاب کردستان ایران بدل گردد.
نقطهی اوج این همدردی و حمایت مردم کردستان در 21 شهریورماه سال جاری تنها سه روز پس از حملهی موشکی به قرارگاهای حزب دمکرات کردستان و حزب دمکرات کردستان ایران و نیز اعدام شش تن از فعالان سیاسی ، در زندانهای رجایی شهر تهران، میاندوآب و اشنویه بود و دوست و دشمن بهروشنی دریافتند که پس از چهل سال سیاست سرکوب دائمی مردم کردستان توسط دم و دستگاههای جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی و تلاش در راستای ایجاد شکاف میان مردم و احزاب، مردم با به راه انداختن یک اعتصاب سراسری احزاب و فرزندان خویش را مورد حمایت مجدد قرار داده و نشان دادند که احزاب حاضر در عرصهی مبارزه متحد و یکپارچه باشند، مردم نیز حامی و پشتیبان آنها خوهند بود.
در سالروز تأسیس مرکز همکاری احزاب کردستان ایران، خواهان آنیم که دیگر احزاب کردستان ایران که برنامه و مشی خود را با رئوس کلی این مرکز منطبق میدانند، بهمنظور تقویت مرکز یادشده و تشکیل یک جبههی توانمند به مرکز همکاری احزاب کردستان ایران بپیوندند. در عین حال مرکز همکاری احزاب کردستان بهسوی کلیهی احزاب و سازمانهای سیاسی اپوزیسیون جمهوری اسلامی که عملأ به دمکراسی و تنوع ملی ایران اعتقاد داشته و بر حقوق ملتها در آیندهی ایران و سیستم ادارهی کشور در ایران آینده صحه میگذارند، دست همکاری دراز میکند.
امیدواریم با همکاری همه، بکوشیم یک سیستم جمهوری دمکراتیک و فدرال جایگزین جمهوری اسلامی گردد و همهی خلقهای ایران از یوغ ستم و استثمار این رژیم رهایی یابند.
مرکز همکاری احزاب کردستان ایران
19 دیماه 1397